Spansk skogssnigel
  Snigelbromsen
  Detta ingå
  Tillbehör
  Beställ
  Frågor och svar
  Kontakta oss
  Köpinformation
  Representanter
  Pressmaterial
   
  Startsidan

 

 

Ett enkelt sätt att skydda pallkragen

Allt fler upptäcker hur kul och effektivt det är att odla i pallkrage. Men som många andra odlare har de stora problem med mördarsnigeln. Men det finns lösningar! Här är några bilder som visar hur en odlare löste sitt katt-, rådjur- och snigelproblem. Tre önskningar i ett alltså.


Odling i tre pallkragar (för helpall). Stolparna runt om kan ha många funktioner. De kan t ex användas för att fästa Snigelbromsen, hönsnät, skuggväv, linor, ståltråd, blompinnar osv.

- Nu med Snigelbromsen har vi inte haft
en enda mördarsnigel i odlingen!
- säger odlaren glatt.


Batterihållaren kan göras av två brädbitar. En praktisk och enkel lösning som du snickrar på några minuter. För att underlätta gräsklippning med trimmer är stängslet placerat en bit upp på pallkragen. Nu är det lätt att trimma gräset runt om i marknivå.


Hönsnätet hakas fast på stolparna (bockade spikar). Det är inte ett helt hönsnät runt om pallkragarna utan fyra lösa bitar (två lång- och två kortsidebitar). De kan nu hakas av en och en, helt eller delvis, vilket är praktiska när man skall vattna, gallra osv.

Så gjordes denna odling


Materialet är på plats. Verktyg, pallkragar, jord, virke, markduk, hönsnät, plast och Snigelbroms. Nu är det bara att sätta igång.

 
Hörnstolpar (12 st) för att fixera och få pallkragarna i våg.   Då marken lutade slogs stolpar ner i marken i alla hörn. Med vattenpasset kontrollerades att de var i våg och därefter spikades stolparna fast i pallkragarna.


Insidan är klädd med plast, marken täckt med markduk och pallkragarna fylls med kompostmaterial och slutligen jord.


Snart är all jord på plats. Katterna var överlyckliga och hade redan börjat hoppa upp böka runt i den mjuka jorden, så nu gällde det att få hönsnätet på plats!


Snigelbroms och hönsnät är på plats. Nu kan varken sniglar, katter eller rådjur komma in i odlingen. Hurra, vi är räddade! Dags att få ner fröna i jorden!


Stängslet vilar mot stolparna (45x45 mm) och sattes fast i underkant mot pallkragarna med klammer och häftpistol. Det är en luftspalt i ovankant mellan väv och pallkrage. Stängslet/eltrådarna får inte komma i kontakt med pallkragens metallbeslag! Springorna vid stolparna och mellan pallkragarna kan tätas med små bitar "liggunderlagsplast, tygtrasor, väv eller liknande.


Kontroll med testpennan att det är ström i stängslet. Pennspetsen hålls mot den ena eltråden och klämman mot den andra. Lampan i handtaget skall nu lysa.


Allt är mer eller mindre klart och grönsakerna börjar redan att komma upp. Här har en del av hönsnätet på ena långsidan hakats loss och vikts åt sidan.


Vi ser nu fram emot att få äta våra grönsaker, utan hjälp av mördarsniglar och rådjur!

- Nu behöver vi inte vara ute plocka sniglar varje kväll, för det löser ju inte problemet! För så fort man har plockat och tagit bort alla sniglar man ser på området, så kommer det nya sniglar krypande utifrån! Mördarsnigeln är här för att stanna, varken man vill eller inte!


Lägesrapport 060620

Det växer så det knakar i odlingen och vi har inte haft en enda mördarsnigel. Helt underbart! Snigelproblemet är som bortblåst och vi kan i år lägga vår tid på annat än att jaga sniglar och hålla dem borta från grönsaker och blommor.

Nu är det bara att hämta in lite grönsaker när det är dags att göra mat.


Till toppen

 

 

Copyright

 

Rado launched a new series rolex replica silver diamond replica rolex sale table, a total with 248 top rated inlaid reputable diamond longines replica sale, just about replica rado, by using effortless dress yourself in fabric around high-tech ceramic instance plus bracelets, although long-term dress yourself in replica watches, remains to be always when innovative, to be found in not one but two colorations, white and black methods of individuals. Diamond rings excel creatively, similar to a rado replica sale by using shape game family table exquisite shape, a everlasting natural beauty with replica watches sale unveiled.